Egenvårdspoolen

EVP Carotenoid Complex 60 tabletter


 


Carotenoid Complex är ett avancerat kosttillskott som innehåller extrakt av Wolfberry, blåbär, zeaxanthin och lutein. Varje tablett ger en garanterad minimihalt av 5 mg lutein och 2.5 mg zeaxanthin. Carotenoid Complex är ett kosttillskott. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost.

Ingredienser: Gojibärsextrakt (8:1) (lycium barbarum). Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa) Blåbärspulver (vaccinium myrtillus). Ringblomsextrakt (calendula officinalis). Klumpförebyggande medel (vegetabiliska magnesiumsalter av fettsyror).

Dosering: 2 tabletter om dagen uppdelat i två intag morgon och kväll. För bästa intag bör det intas ihop med fett. Kombinera gärna med Omega 3 och Bredspektrumantioxidanter.

En dagsdos (2 tabletter) ger:

ÄmneDos/dag% av DRI*
Gojiextrakt200 mg**
Blåbärspulver50 mg**
Lutein10 mg**
Zeaxanthin5 mg**

 *DRI är dagligt referensintag. **DRI-värdens ej fastställd.


Gojibär, wolfberrry, är frukterna från Bocktörne eller kinesiskt odlade goji (Lycium barbarum). Bäret har formen av en ellipsoid och har en diameter på 1–2 cm. Bären är röda eller orangefärgade, beroende på vilken typ av Bocktörne bäret kommer ifrån. Kinesiskt odlade gojibär används inom östasiatisk brukstradition och idag är regionen Ningxia den största producenten av frukten.

Blåbär (Vaccinium myrtillus) är ett ris som växer vilt i större delen av Europa (saknas i Medelhavsområdet) och delar av Asien. Blåbär trivs bäst i granskog och är en typisk skuggväxt, där bladen vrider sig i riktning mot det starkaste ljuset. På torrare mark blir riset mindre högt och bären torrare och mindre välsmakande. Aktiva ämnen i bären är organiska syror (äppel-, citron-, kinasyra), garvämnen av tannintyp, antocyaninpigment (lutein, cyanin, delphinidin, malvidin, petunidin) samt vitamin A och C.

Lutein (från latin luteus som betyder “gul”) är ett xantofyll och en av 600 kända naturligt förekommande karotenoider. Den syntetiseras av växter och finns i stora mängder i gröna bladgrönsaker, spenat, grönkål och gula morötter. Lutein ger den gula kulören i växter.

Zeaxanthin är en av de vanligaste karotenoiderna och xantofyllerna som finns i naturen. Den definieras som ett xantofyll. Den syntetiseras i växter och vissa mikroorganismer är det pigmentet som ger till exempel paprika, majs, saffran, gojibär och många andra växter och mikrober deras karakteristiska färg.


Relaterade produkter

Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Hälsosamt