Nose Buddy Nässköljare Grön


 


NoseBuddy® är är den perfekta nässköljningskannan. Dess unika konstruktion med stor volym (0,5 L) och lång böjd pip ger ett mycket bra vattenflöde. Det gör det lätt att skölja näsan även om du är rejält täppt.


Dosering & användning:
1. Lägg en struken måttsked salt i NoseBuddy (4,5 g). Använd finkornigt bordssalt/koksalt, helst utan tillsatser som jod och antiklumpmedel.

Grovkornigt salt kan användas men tar längre tid att lösa upp.
Havssalt kan hos ett fåtal människor ge täppt näsa eller snuva.
Använd inte saltblandningar som Seltin.

2. Fyll kannan till måttstrecket med fingervarmt/kroppstempererat, rent vatten (0,5 liter) och rör om tills saltet löst sig.

Om du är på en plats där kranvattnet har bra drickskvalitet, t ex de flesta ställen i Skandinavien, så går det normalt bra att använda vatten direkt från kranen, men låt alltid vattnet rinna en stund (½–1 min) innan du fyller kannan.

Om du är på en plats där kranvattnet har dålig eller tveksam drickskvalitet (t ex i länder med varmt klimat), om det varma kranvattnet inte är ordentligt varmt eller om vattnet innehåller mycket klor: Koka först vattnet och låt det svalna till rätt temperatur.

Har du problem med torra slemhinnor (t ex efter en lång flygresa) kan du tillsätta ett par droppar vegetabilisk olja, t ex mandelolja eller sesamolja.

3. Skölj näsan. Stå vid ett handfat. Sätt NoseBuddys pip in i ena näsborren så den sluter tätt. Andas lugnt genom munnen.

Böj huvud och överkropp framåt. Vrid huvudet en aning åt sidan och låt kannan följa med uppåt. Nu rinner vattnet av sig själv in genom ena näsborren och ut genom den andra. Smuts och slem sköljs med ut.

När hälften av vattnet runnit igenom, snyt dig lätt. Häll sedan resten av vattnet in genom den andra näsborren.

Har du behov av att rengöra näsan ännu grundligare, så häll en hel kanna åt vardera hållet.

Låt vattnet rinna ut och snyt dig försiktigt.Relaterade produkter

Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Hälsosamt