Re-fresh Superfood

Re-fresh Superfood Collagen Hyaluron + C-vitamin 150g


Produkten är tyvärr slut i lager. :(

 


Collagen hyaluron är hydrolyserat marint kollagen (Maricol™) med tillsatt hyaluron och vitamin C.


Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för normal funktion av hud, brosk och benstomme. Produkten är också smaksatt med en naturlig smak av apelsin. Ett hydrolyserat kollagen är extra lättupptagligt och har hög biotillgänglighet. Produkten har också högt protein-innehåll och påsen innehåller 30 dagar högdos.


Om kollagen 

Kollagen är det huvudsakliga proteinet i kroppens bindväv och är en viktig del av ligament, ledbrosk och hud samt även tarmar, senor, blodkärl och flera organ. Hydrolyserad kollagen i peptidform behöver inte brytas ner från protein till aminosyror då det redan är uppdelat i kortare kedjor av aminosyror. Kollagenet kan då tas upp snabbt och effektivt. Kollagen finns i bindväv, hud, ben, senor, leder, ligament och brosk men även i muskelvävnad, hår, naglar samt i flera av kroppens viktiga organ. När vi åldras förloras kollagen ur vävnaderna, vilket torkar ut dem och försämrar dess elastiska egenskaper. Att vistas i mycket sol sliter hårt på kollagendepåerna och den som tränar hårt behöver lättupptagligt protein.


Om Hyaluron och naturlig vitamin C 

Hyaluron är en molekyl som kan binda vatten upp till 1000 gånger sin egen vikt. Hyaluron återfinns i kroppsdelar som innehar en stötdämpande effekt, t ex mellan knän och ryggens diskar men även frekvent i ögonen. Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för normal funktion av hud, brosk och benstomme. C-vitaminet är naturligt och kommer från acerola bäret.


Om Maricol™ 

Maricol™ Collagen är så finfördelad att det enkelt rörs ut med vatten. Strukturen på aminosyrorna i kollagenet är helt lik hudens egen uppbyggnad och särskilt bra är de höga innehållen av Glysin (20,9%), Prolin (12,6%) samt Hydroxprolin (10,5%), där nivåerna är 10-20 gånger högre jämfört andra proteiner. Maricol Collagen är tillverkat i EU enligt god livsmedelsstandard i en HACCP certifierad miljö. Detta kollagen har den främsta kvalitén av marint kollagen som vetenskapen kan ta fram av lättabsorberat hydrolyserat, förspjälkat, kollagen i peptidform. Råvaran kommer från konsumtionsfisk, i ett miljövänligt tillvaratagande av s k biprodukter från rensarbetet. Vi använder ej norsk torsk som dels kan vara en hotad art. Kallgående fisk som norsk torsk är dels även mer fetrik i huden och därför sämre lämpad för kollagen - det går helt enkelt åt mer råvara då. Innehåll: Marint collagen (Hydrolyserat mikrogranulatkollagen av premiumkvalité), Hyaluron (veg), Vitamin C (från Acerola), naturlig sötning från stevia 0,1%,naturlig apelsinarom, betakaroten (färgämne).


Allergiinformation: 

Råvaran till kollagenet har utvunnits från vit matfisk. Iakttag försiktighet vid födoämnesallergier.


Rekommenderad användning: 

5 gram kollagen och 1 dl vatten, skaka i en shaker. 5 gram är ungefär en matsked, beroende på matskedens storlek. En förpackning räcker till 30 högdoserade dagsportioner.


Relaterade produkter

Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Hälsosamt