Rawpowder

Rawpowder Kakaonibs Criollo 150g


 


Kakaobönor är kärnor från ”Theobroma cacao”, ett litet grönt träd som växer i tropiska klimat. Kakao är mest känd för att vara basen i choklad industrin.

Rawpowders råa obehandlad kakaonibs är rik på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Växtrikets bästa källa till magnesium. Innehåller även olika sorters aminosyror och olika mineraler.

Kakao är som sagt utomordentligt rik på antioxidanter, ännu mer än acaibären. En väl ansedd studie tittade på dess effekter på ett folk i Panama, där man jämförde en grupp som fick dricka stora mängder av rå kakao med en annan som levde med moderna matvanor. Resultaten var häpnadsväckande till stor fördel för den kakao konsumerande gruppen.

Produktion:
Rawpowder´s kakao är producerat av organiska bönder i Peru. Den stora chokladfrukten delas mitt itu för att därefter fermenteras. Det är fruktköttet som omringar bönorna som fermenteras och tillslut rinner bort som vätska. Denna process reducerar en del utav bönans bitterhet. Efter det tvättas bönorna noggrant därefter torkas dem. De torra bönorna skalas och deras kärnor utvinns i små bitar där det packas och distribueras.

Ingredienser:
Ekologisk kakaonibs Criollo

Ursprungsland: Peru

Rekommenderad användning:
Kakaobönan är ett exklusivt och delikat tilltugg. Ca 2 matskedar om dagen rekommenderas.


Relaterade produkter

Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Hälsosamt