Rawpowder

Rawpowder Kakaopulver Criollo 250g


 


Kakaobönor är kärnor från ”Theobroma cacao”, ett litet grönt träd som växer i tropiska klimat. Kakao är mest känd för att vara basen i chokladindustrin.

Rawpowders kakaopulver är gjord av Criollo sorten som ofta kallas ”Queen of Cacao” på grund av sin höga kvalitet. Den är raw, 100% ekologisk och kommer från Sydamerika. Kakaopulvret är rikt på antioxidanter, vitamier och mineraler. Växtrikets bästa källa till magnesium.

Kakao är som sagt utomordentligt rik på antioxidanter, ännu mer än acaibären. En väl ansedd studie tittade på dess effekter på ett folk i Panama, där man jämförde en grupp som fick dricka stora mängder av rå kakao med en annan som levde med moderna matvanor. Resultaten var häpnadsväckande till stor fördel för den kakao konsumerande gruppen.

Produktion:
Rawpowder´s kakao är producerat av organiska bönder i Peru. Den stora choklad frukten delas mitt itu för att därefter fermenteras. Det är fruktköttet som omringar bönorna som fermenteras och tillslut rinner bort som vätska. Denna process reducerar en del utav bönans bitterhet. Efter det tvättas bönorna noggrant därefter torkas dem. De torra bönorna skalas därefter separeras fettet från kakaon som sedan mals till pulver, slutprodukten som fortfarande är rå och utan tillsatser paketeras och distribueras.

Ingredienser:
Ekologiskt kakaopulver Criollo

Näringsvärde per 100 g

Energi1492 kJ/358 kcal
Fett11,6 g
- varav mättat fett6,2 g
Kolhydrat21,8 g
- varav sockerarter0,8 g
Fiber28 g
Protein27,6 g
Salt<0,1 g

 

Ursprungsland: Peru


Rekommenderad användning:
Kakao är en mångsidig frukt som kan användas i flera olika maträtter, bakverk, hudvård och som kosttillskott.

Denna produkt är lämplig för vegetarianer och veganer.


Relaterade produkter

Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Hälsosamt