Rawpowder

Rawpowder Vetegräspulver 200g


Produkten är tyvärr slut i lager. :(

 


Vetegräs är den lummiga tillväxten av unga veteplantan (Triticum aestivum). Fastän vete har använts som ett spannmål i årtusenden, har denna del av plantan konsumerats av människor i forskningssyfte på dess effektivitet som ett kosttillskott sedan 1930-talet. Den är packad med näringsämnen, inklusive viktiga vitaminer, mineraler, enzymer, fytonäringsämnen och alla essentiella aminosyror. Den innehåller också antioxidanter som klorofyll.

Vetegräs innehåller bara 10-15 kalorier per tesked. Det är en utmärkt källa till protein, tillhandahåller cirka ett gram protein per tesked. Vetegräs protein innehåller 19 av de 22 aminosyror, inklusive alla de åtta essentiella aminosyror (de kroppen inte kan göra för sig själv). Det är således en utmärkt proteinkälla för veganer, som ofta saknar den i sin kost.

Vetegräs är också rikt på vitaminer, inklusive A, B1, 2, 3, 5, 6, 8, B12, C, E och K. Den är rikare på C-vitamin än apelsin, och dubbelt så rik på vitamin A som morot. Den innehåller dessutom mycket klorofyll.

Näringsvärde per 100 g

Energi1080 kJ/261 kcal
Fett1,3 g
- varav mättat fett0,2 g
Kolhydrat16,9 g
- varav sockerarter4,3 g
- varav polyoler 
Fiber53,1 g
Protein19 g
Salt0,3 g

 

Ingredienser
Ekologiskt vetegräspulver.

Ursprungsland: Österrike

Rekommenderad användning:
Ta drygt 1 tsk dagligen blandat med mat, vatten eller i juice. Öka gradvis till en matsked över en 6 veckors period, minska mängden om du upplever utrensningssymptom som huvudvärk.
Denna produkt är lämplig för vegetarianer och veganer.


Relaterade produkter

Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Hälsosamt